sâmbătă, 8 martie 2014

Clatite dietetice cu ciuperci




Pentru ca sunt atat de bune si de gustoase , calde sau reci, clatitele cu ciuperci sunt frecvente in meniul nostru. 
Acum , fata de alta data, clatitele mele sunt brune, pentru ca in compozitie au tarate de ovaz . De regula clatitele le fac  cu 4 linguri de tarate, 2 oua, lapte , apa minerala,sare si   2 linguri de amidon alimentar si trebuie sa aiba  consistenta smantanii (cam zgrunturoasa  smantana mea, de la tarate ) . Se odihneste cel putin 30 de minute, ca sa se umfle bine taratele. 
Umplutura este normala : o ceapa usor calita intr-o lingura de ulei  de masline, peste care am pus  ciupercile pleurotus taiate nu prea marunt, cam 300 de grame de ardei kapia macinati, sare, piper, chili si o legatura de marar taiata marunt. .........pana ce scade apa si in bucatarie miroase extarordinar. 
Se raceste totul, se adauga 1 ou si 100 grame branza de vaci  (sau cascaval Dukan ), se umplu ciupercile si se invartesc  pe modelul sarmalelor  si se aseaza in tava. Eu am pus hartie in tava , ca sa nu se prinda. 
Separat, am batut un ou cu 1 iaurt 0,1% grasime  si am turnat peste clatite. 
La cuptor , la 200 de grade, au stat 30 de minute. 
Sunt foarte, foarte bune si apetisante. Taiate rondele, arata ca o rulada inchegata  bine. 


4 comentarii:

Sidonia Toncean spunea...

Daca zici ca in bucatarie miroase extarordinar si sunt cu tarate de ovaz, atunci sti si ce urmeaza....Am sa le testez si eu ca prea fain le-ai pozat acolo !
Spor la bucatarit pe mai departe, draga vecinica , te tzuc !

Daniela spunea...

Sidy, cu nadejde te poti apuca de ele, sunt excelente !!!
Te pup si eu cu drag !

Sidonia Toncean spunea...

Azi le-am facut dar....sub forma de tort.
Au fost...dementiale !
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc vecinico !

Daniela spunea...

Sidy, ma bucur ca ai facut clatitele, nu conteaza forma, conteaza gustul !
Vin la campania ta, vin !
Te pup si eu cu drag !