joi, 25 aprilie 2013

Piure de spanac cu iaurt si ficatei de pui


Pentru azi, spanac, bineinteles, tragem tare sa eliberam locul din sera pentru rosii, castraveti , ardei......
Spanacul se spala   bine si se rupe  marunt. 
Intr-o tigaie antiaderenta, am incalzit o ceapa tocata marunt(fara ulei) pana ce a dezvoltat miros bun si  apoi am pus o jumatate de cana de apa (cam 150 g)Pe rand, cate un pic, am pus  spanac  si am amestecat pana ce s-a inmuiat usor si a scazut in volum , apoi am mai pus o cana de apa, sare , piper , usturoi tocat marunt si am lasat la fiert cu capacul pus. 
Cand nu a mai fost lichid, am pus in blender, l-am facut piure si l-am amestecat cu un iaurt.
A iesit foarte, foarte bun  mai ales ca peste el am pus ficatei de pui, facuti cu ceapa si usturoi!
Ficateii i-am facut asa : am tocat 3 cepe marunt, le-am incalzit in tigaie antiaderenta, la fel, fara ulei ,am pus ficateii  si i-am lasat sa se caleasca putin impreuna si am pus o cana de apa, piper, sare si usturoi tocat marunt. Am lasat asa sa fiarba inabusit cam 15 minute si  gata,au iesit foarte gustosi, taman buni de pus pe  spanac !
Poftiti la o portie  ,acum  e momentul sa mancam  verde, ca vine vara !!!

Un comentariu:

Sidy spunea...

Pe gustul meu !!!
Mai ales daca e de la tine din gradina !!!
Weekend linistit sa ai !