miercuri, 16 februarie 2011

PRAJITURA CU BRINZA FARA ALUAT


Aceasta este o prajitura excelenta pentru cine iubeste brinza de vaci,  !
Pentru prajitura avem nevoie de 750 g de brinza de vaci, 9 oua, 100 g zahar pudra, 9 linguri zahar  tos, zeama si coaja de la o lamiie si jumatate, 170 g unt  topit dar rece, 150 g gris,  o budinca de vanilie si  4 piersici ( proaspete sau  din compot) 
Brinza de vaci se da obligatoriu  prin sita inoxidabila  (devine pufoasa si nu  are zgrunturi) , se adauga galbenusurile, zaharul pudra, zeama si coaja de lamie, budinca de vanilie si grisul. Separat, albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se  amesteca la final cu   compozitia, prin rasturnare doar, ca sa  nu se lase. 
Se aseaza in tava si  peste  compzitie se aseaza  piersicile taiate, se da la cuptor pentru  45- 50 de minute, la foc potrivit. 
Este foarte buna si  aspectuoasa, foarte usor de facut  si imbina perfect gustul de brinza de vaci   cu  gustul  si aroma piersicilor.  
Pofta buna la  prajitura !!! 

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Iubesc branza de vaci si imi plac preparatele "confectionate " de tine.Pup!

Daniela spunea...

Medi, e foarte buna, mai confectionam,te pup si eu !