joi, 12 aprilie 2012

Pasca cu branza dulce


Am remarcat ca  anul acesta  toata lumea vrea sa faca pasca  si cu branza dulce, m-am gandit sa clarific cum e cu umplutura de branza dulce , pentru cei interesati. Pana acum am descris in imagini pasca cu branza  sarata
 Despre cantitati e greu de vorbit dar  calculam astfel : la 1/2 kg branza de vaci, eu pun  4 oua, 4 linguri de zahar, cam 100 g stafide, 2 linguri de gris si  1 fiola de esenta de vanilie. Este suficienta umplutura pentru o  pasca  frumoasa.
Branza  se da obligatoriu  prin sita inoxidabila, se amesteca cu  galbenusurile de ou, cu vanilie, gris  si stafide.  Alaturi, albusurile se bat spuma tare cu zahar ( 1 albus + 1 lingura de zahar) si apoi se amesteca usor, prin rasturnare si se pune in pasca, nu inainte de a presara gris pe foaia de jos .
Aluatul este cel obisnuit, de cozonac, descris pe larg  la  cozonacul moldo-ardelenesc de aici, de pe blog.
Tehnica de lucru, in imagini, aceeasi ca la pasca cu branza sarata








Spor la lucru celor care  vor face pasca !

6 comentarii:

alinutzika spunea...

ce frumos arata!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Sarbatori luminate!

Daniela spunea...

Alinutzika, nu e sarbatoare fara pasca asa ca musai de facut!
Sarbatori fericite sa ai!

Daniela spunea...

Dia, tie si familiei tale SARBATORI FERICITE !

dian@ spunea...

tare frumoasa pascata! interesant, tu faci crucea in mijloc si apoi pui umplutura.

Daniela spunea...

Diana, asa am invatat de cind ma stiu sa fac pasca . In plus, daca faci crucea din aluat intai, ies practic patru sferturi care pot fi taiate individual si au tinuta foarte buna !