vineri, 15 septembrie 2017

Piure de conopida cu cimbru si usturoi


In piata, pe tarabe, conopida sta semeata , alba, imaculata si imbietoare. Nu o poti rata, iti capteaza privirea, drept pentru care , am si cumparat una de 1,5 kg. 
In principal, orice ai face din conopida, incepe cu oparirea ei. Asadar, desfacuta in bucatele, de fierbe in apa clocotita cu sare pret de 15 minute, dupa care se scurge si se lasa la racit. 
Separat, se caleste o ceapa in 2 linguri ulei de masline si cand miroase bine si este sticloasa, se adauga cimbru macinat. 
Vreo 4 catei de usturoi, de maruntesc si se amesteca cu ceapa calita, se pun intr-un vas inalt si se lasa acoperiti de conopida fiarta. Cu un blender vertical, se marunteste bine conopida, fara a mai adauga apa in care a fiert. Va iesi o paste cremoasa, aromata si extrem de gustoasa. 
Poate fi mancat simplu, cu paine sau ca garnitura la ceva friptura, sau, cum  o mananc eu azi, garnitura la pilaf de orez. 
Nu ratati bunatatea asta, chiar merita facuta !


Niciun comentariu: