joi, 21 septembrie 2017

Legume picante la cuptor




 Profitam cat putem de mult de abundenta  legumelor de toamna. Asta inseamna ca nu lipsesc din meniul zilnic.
Astazi, simplu si bun, cu ce am avut  prin camara : 3 morcovi, 1 radacina mare de patrunjel, 2 cepe rosii mari, 6 gogosari, 5 dovlecei mici, 1 kg ciuperci, 1 ardei iute  si cam atat.
Am mers pe calirea legumelor separat. 
Am inceput cu ceapa  rosie, calita in ulei de masline, peste care am pus morcovul, patrunjelul si apoi gogosarii.


Au stat pe foc vreo 10 minute, dupa care le-am desertat pe toate intr-o tava  de cuptor, cu pereti inalti, pe fundul careia am pus hartie de copt. 
A venit randul ciupercilor, la fel, calite la foc mare , pana ce se auresc la culoare. In momentul acela, am pus peste ele vreo 4 catei de usturoi taiati felii. A inceput deja sa miroase bine. 


 Dupa ciuperci, a venit randul dovlecelului , taiat cubulete. S-a rumenit  foarte frumos.


 Le- am rasturnat usor in tava 

 si le-am condimentat cu sare, piper, boia de ardei afumata, boia de ardei iute, cimbru, maghiran,  fulgi de ceapa, usturoi granulat, morcov si patrunjel uscat  si foi de dafin. Toate condimentele le-am macinat in rasnita electrica, asa s-au omogenizat foarte bine. 

Am amestecat legumele cu condimentele si am dat la cuptor (preincalzit) pentru 30 minute, la foc mare .
A iesit o mancare grozava, care poate fi consumata simpla , ca atare sau garnitura la carne sau peste. 














Niciun comentariu: