duminică, 14 mai 2017

Pastrav la cuptor cu garnitura de cartofi noi

Pentru ca este duminica, suntem acasa si mancam bunatati ! Astazi, bunatatile zilei sunt pastravul si cartofii noi .
Asadar, pastravul, de la PASTRAVARIA BOLOGA, exceptional ca si gust,  cu o preparare simpla: pestele curatat  se perpeleste  in ulei de masline incins , 1 minut pe o parte, 1 minut pe cealalata. Acuma, no, se mai ia pielea uneori, depinde de cat de mare e tigaia, de cat de incins e uleiul de masline, de cat de indemanatic e bucatarul......
Separat, morcovii si patrunjelul radacina se curata si  se taie fasii subtiri, dupa care se soteaza rapid in ulei de masline, pret de 3 minute . 

Intr-o tava se  pune hartie de copt, se aseaza  legumele sotate si peste ele ceapa verde taiata marunt. 
Se aseaza  pestele perpelit in ulei, se umple pestele cu bucatele de unt si rozmarin, se sareaza si se pipereaza totul.Peste peste se mai pun cozi de ceapa . Se da la cuptor totul pentru 30 de minute .



Separat, cartofii noi  se curata si se taie cubulete mai marisoare, cam de 2-3 cm. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 25 minute. 



Intr-un tocator electric punem usturoi curatat, patrunjel verde, o lingura de smantana si cateva bucatele de unt. 

Cand sunt fierti, cartofii se scurg, peste ei se pune sosul de usturoi si patrunjel si se amesteca bine, dupa care se lasa acoperit vasul pentru 10 minute.Este o mancare delicioasa iar la servire, se presara peste ei sare si piper. 
Sa va mai spun cat de buna a fost mancarea ? Exceptionala, gustoasa si  de sezon !


Niciun comentariu: