sâmbătă, 6 mai 2017

Balmos cu miez de cas

  



 A venit luna lui  mai, luna in care gasim fara probleme jintuiala. 
Azi am  mancat pe pofta,  ardeleneste ,  balmos cu supa de salata verde. O bunatate . 
Pentru balmos am avut 2 litri de jintuiala, la care am mai adaugat 3 linguri cu varf de smantana  si 100 g unt, plus 1 lingurita rasa de sare. Cand  a dat in clocot, am pus, in ploaie, 500 grame de malai grisat si am amestecat bine, sa nu fie cocoloase. 
Am facut intr-o oala de inox cu fund dublu (ideal e un tuci dar al meu a fost emailat si i-a cams sarit smaltul, drept pentru care nu  e utilizabil)  si, a stat pe foc mic, circa 20 de minute, pana s-a legat bine si se vedeau urmele telului.

Am dat deoparte si am umplut formele de silicon pana la jumatate, am pus  o bucata de cas si apoi am adaugat iar balmos, pana la umplerea formelor. 


 Rasturnate, se pot manca fie simple, cu putin cas razuit deasupra



 fie incalzite in cuptor, langa un iaurt  bun sau o lingura de smantana. Atunci casul de interior se va inmuia si se va topi.

Noi am ales varianta simpla, alaturi de o farfurie  cu supa de salata verde .


Poftiti la masa !




Niciun comentariu: