duminică, 21 august 2016

Biscuiti cu merisoare pentru copii, fara zahar



     O reteta minunata, ideala pentru copilasi, cu o textura minunata si , cu un mare avantaj: nu se sfarama, raman intregi, buni de rontait pana la ultima bucatica.

Nota maxima le-a dat-o Ana, nepotica mea, care ii adora. 

Reteta, cat se poate de simpla : 

12 linguri de lapte 
12 linguri de unt topit si racit 
2 oua
100 g merisoare uscate
500 g faina integrala de grau
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu 

Aluatul se face  foarte usor : 

Merisoarele uscate se fac pasta cu ajutorul unui blender si a celor 12 linguri de lapte.Se adauga untul topit, ouale, bicarbonatul de sodiu stins cu 1 lingurita zeama de lamaie  si, la  urma, faina de grau integrala. Iese un aluat omogen, elastic, care se da la frigider pentru 1 ora, invelit in folie alimentara. 
Dupa o ora, se scoate de la frigider, se intinde in foaie groasa, asta inseamna  cam 7 mm si se decupeaza cu o forma metalica. Se coc la cuptor, pe foaie de copt, circa 30 minute la 175 de grade . 
Se pastreaza minunat, la rece . Nu sunt foarte dulci, nu sunt sfaramiciosi, deci, acesti biscuiti  sunt  o alternativa minunata la produsele din magazine.

Niciun comentariu: